https://www.sinatec.com/tpms-portaal-info-pagina-s/tpms-reset-procedures/_452____NL
Gaan we regelen.
Zoek een artikel (naam, artikelnr, EAN, OE, etc.)
Winkelmandje

  TPMS

  Resetprocedures.

   

  Wat is een TPMS reset procedure?

  Dit is een door de autofabrikant voorgeschreven procedure om het TPMS systeem te resetten. Een TPMS systeem communiceert met haar sensoren in de band aan de hand van ID nummers. Dit zijn 4 indentieke ID nummers per TPMS sensor. Door vervanging van de sensoren, om welke reden dan ook,  ziet de ECU van een voertuig andere ID nummers. Om nieuwe ID nummers aan te leren dient er een reset procedure uitgevoerd te worden.

  Er zijn verschillende mogelijkheden om een reset uit te voeren, nogmaals, dit is door de fabrikant bepaalt,  deze zijn in drie categorieën te onderscheiden:

  Auto re-learn:

  Voertuigen met een zelflerend TPMS systeem, waarbij alleen maar gereden hoeft te worden, waarbij het TPMS systeem zichzelf in zal stellen. Hierbij kunnen de wielen ook onderling van positie gewisseld worden, want het systeem leert zichzelf weer de dan huidige wielpositie met de daarbij horende sensor aan.

  Semi auto-re-learn.

  Voertuigen met een semi zelflerend TPMS systeem, waarbij middels de boordcomputer het systeem in de inleer of reset stand gezet moet worden, waarna de sensors getriggerd moeten worden met een TPMS tool, met daarna soms nog rijden om de hele inleer procedure volledig te doorlopen. Hierbij kunnen de wielen ook onderling van positie gewisseld worden, want het systeem leert zichzelf weer de dan huidige wielpositie met de daarbij behorende sensor aan.

  OBDII re-learn.

  Voertuigen die middels de OBDII aansluiting de met een TPMS tool gemeten gegevens rechtstreeks in de ECU over de “oude” waarden heen schrijven, waarbij meteen ook de eventuele foutcode gewist zal worden. Hierbij kunnen de wielen niet zonder meer van wielpositie gewisseld worden zonder deze reset procedure te volgen. Doordat dit systeem middels het herschrijven van de gemeten waarden, en ook de positie waar deze gemeten zijn, via de OBDII in de ECU, zullen de wielposities en ID nummers van de sensors meteen op de werkelijke positie weer ingesteld worden.

  << Ga terug naar het TPMS portaal